Как чистить фарфоровые серфизы с логотипом




 Якщо ваш гаманець худ і скромний, доведеться звернутися до китайської продукції, якщо ж ви маєте в своєму розпорядженні достатню кількість коштів, щоб побалувати себе якісною посудом, спробуйте знайти англійський, італійський, німецький або французький сервіз. Серединним варіантом виступають вітчизняні виробники.

На сьогоднішній день порцелянові вироби підрозділяються на три основні категорії: Елітні вироби, що відрізняються високохудожнім виконанням і унікальністю. Вони, як правило, розписані вручну.

Сервізи середньої цінової категорії - переважно зустрічаються в ресторанному бізнесі. Серед них нерідкі святкові варіанти.

Масове виробництво столового начиння - доступні за ціною вироби, якими рясніють сучасні магазини. Є, звичайно, і посуд «від кутюр», але це на любителя і за потребами.
У чому плюси і мінуси сервізів

Природно, кожна категорія характеризується як ряд переваг, так і недоліками. Якщо вам необхідний великий сервіз а-ля «all inclusive», варто віддавати собі звіт, що безліччю дрібних додаткових предметів ви напевно користуватися не будете, якщо, звичайно, у вас не намічаються постійні грандіозні прийоми. В іншому ж випадку, частина такого набору впаде смертю хоробрих в темних далеких кутах кухонних меблів в якості чогось абсолютно непотрібного, але чомусь тут затесався.

А ось універсальні столові сервізи демократичніші в плані цінової категорії, та й підходять для будь-якого торжества, включаючи в себе необхідні предмети і чайні атрибути. Такі сервізи не перевантажуючи часто нікому не потрібними серветковий кільцями, підставками для меню та іншими безперечно ефектними, але такими марними дрібницями.

Зате в них обов'язково присутні дійсно всім необхідні комплект для перших і других страв, а також десертів, доповнені чайними парами, цукорницею і заварювальним чайником. Такі сервізи придатні до щоденного використання. Крім того, якщо підібрати їх відповідно до загального стилю їдальнею, вони будуть служити гідною прикрасою інтер'єру в цілому і вашої трапези зокрема.

На щастя, вона дуже обмежена посуду фактично безмежні. Вона радує як широкою палітрою кольорів і відтінків, а також форми і стилів. Надзвичайно популярні нині набори в стилі «хай-тек», вінцем яких стало переважання квадратних або прямокутних форм в посуді.

Рознится і стиль прикраси різних сервізів. Англійський стиль в своєму репертуарі - він не терпить прикрас, і вся його вишуканість і лаконічність зосереджена в сліпучому девственно- білому кольорі глазурі. Верх «прикрашення» таких сервізів - це стримана золота і пастельна облямівка по краю.

Іноді сервізи прикрашаються старовинними мотивами за принципом штампування або як перекладні картинки, що, безумовно, є більш бюджетним варіантом. Японські сервізи, як правило, прикрашені лише тонкою ледь помітною сіточкою кобальтового або золотистого кольору або розписана ніжними акуратними мазками. Якщо ваш інтер'єр витриманий в стилі ретро, ​​варто задуматися про придбання сервізу, виконаного в техніці гжель.

Китайські порцелянові сервізи не повинні викликати у вас асоціації з дешевими НАБОРЧИК, які заполонили ринки. Вони, як правило, досить оригінальні: наприклад, наливаючи в білу чашку гарячу воду, здивована публіка може спостерігати поступово вимальовується орнамент у міру її наповнення.

Зустрічаються і сервізи, що радують око всіма барвами веселки. Не бійтеся переборщити з кольоровим оформленням, адже воно покликане компенсувати строгість і витриманість форм.

Якщо з вибором сервізу ви визначилися, не поспішайте бігти за ним в магазини, перш ніж будете інформовані про основні правила догляду за ним!

Якісні і дорогі вироби з порцеляни миються в тазу середніх розмірів, на дні якого вистилається рушник. Не рекомендується високо піднімати вироби.

Ніколи не мийте фарфор в посудомийній машині! Це правило незаперечно, зарубайте собі на носі! Обполіскуйте вироби виключно в теплій воді, застосовуючи трохи миючого засобу.

Ніколи не застосовуйте для чищення порцеляни щіток з жорсткою щетиною!

Щоб відновити блиск виробів, натріть його за допомогою сухої ганчірочки з м'якої тканини, особливо зверніть увагу на вироби з мікрофібри, які, вбираючи воду, не залишать розлучень.

До речі, протирати фарфор необхідно після кожного миття, щоб висохлі краплі води не трансформувалися в тьмяні цятки на поверхні виробу. Чистити ж потьмяніли вироби слід за допомогою слабкого розчину перекису водню зовні і розмоченого зубного порошку зсередини.

В принципі, багато хто успішно чистять фарфор за допомогою щіточок для миття дитячих пляшечок, що відрізняються особливою м'якістю. Особливо обережно потрібно очищати дорогі порцелянові вироби, прикрашені позолотою або розписом. При чищенні і митті тримайте виріб не тільки за ручку - намагайтеся охоплювати рукою також і днище корпусу.

Перед подачею гарячої страви, попередньо нагрійте тарілки, тільки ні в якому разі не в духовці, навіть при найнижчих температурних режимах, в іншому випадку, глазур ризикує растрескаться! Оптимальним нагріванням буде обробка посуду гарячою водою протягом декількох хвилин, після чого її потрібно швидко насухо витерти.

І головне: ніколи не складайте порцелянові вироби в стопки - для них може бути застосована лише вертикальна упаковка. При дотриманні даного переліку загальних правил обробки порцелянових виробів цілком можливо, що колись цей сервіз буде переходити у вашій родині з покоління в покоління.



Создан 04 дек 2016



Украинский портАл Украина-Сегодня: Каталог сайтов Rambler's Top100